Ajankohtaista
Näytä nykyinen sisältö RSS-syötteenä

Ajankohtaista


 


Julkaistu , julkaisija

Loiskiksen 20-vuotislevy Eläköön on julkaistu 6.7.2020

Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis julkaisee 20-vuotisen taipaleensa kunniaksi uuden levyn Eläköön! Loiskis 20-vuotta. Levyllä kuullaan 20 lastenlaulua, joista osa on vanhoja tuttuja kuten Marjatta Pokelan sävellykset ’Myyry ja Miiru’ ja ’Lörpötys’, Georg Malmsténin ’Jänöjussin mäenlasku’ tai perinteinen leikkilaulu ’Kas, metsämökin ikkuna’. Tutut kappaleet on toteutettu tietenkin uusilla, iloisilla ja loiskismaisilla sovituksilla. Loiskiksen muusikot Tomi Nurmi, Pekka Nättinen ja Marianne Oivo ovat säveltäneet levylle myös paljon uutta musiikkia kuten ’Urheilulaulu’, ’Suomen presidentit’ sekä ’Susi ja Suolapähkinät’ kappaleet.

”Uudella levyllä kuullaan kaikkea mahdollista ja mahdotontakin maan ja taivaan väliltä: vanhaa ja uutta, pientä ja suurta, tuttua ja tuntematonta, nopeaa ja hidasta. Synttäreille marssitaan, mennään eläinten kanssa Lokomottiivi-junalla ja Janin traktorilla. Lisäksi juhlalevyllä urheillaan, leivotaan, lörpötellään, saunotaan kissanpoikien kanssa sekä muistetaan hyviä tapoja ja ystäviä. Ja jos ei käydä aivan kuussa, niin Kuubassa kuitenkin. Menossa mukana ovat madot, sudet, jänöjussit sekä kaikki Suomen presidentit!” kuvailee Loiskiksen kapellimestari Pekka Nättinen uuden levyn sisältöä.

Levy on Loiskiksen 15. oma julkaisu. Levyllä vierailee useita muusikoita ja solisteja, joiden kanssa orkesteri on tehnyt yhteistyötä uransa varrella. Solistivieraina levyllä ovat mm. Eeva-Leena Pokela, Satu Sopanen, Tuomo Rannankari, Ismo Puhakka ja Jenna Bågeberg. Kansanmusiikkiyhtye Tallarin kanssa levylle on tehty uusi sovitus Eero Koivistoisen tutusta sävellyksestä Jussin Talo. Levyn äänityksestä ja editoinnista vastaa Erkki Okkonen ja miksauksesta ja masteroinnista Seppo Santala. Levyn hauskan ja värikkään kannen sammakko-orkestereineen on suunnitellut graafikko Nina Huisman. Lahjaksi ostajille levyn mukana tulee Ninan kuvittama muistipeli, jonka kanssa voi vaikka opetella tunnistamaan, miltä eri soittimet näyttävät.

Lue koko viesti