Mirkka & Luis:Arvaa mitä?

Mirkka & Luis -yhtyeen toinen albumi sisältää kaksitoista laulua, jotka käsittelevät niin lapsia kuin aikuisiakin koskettavia ajankohtaisia teemoja. Osa kappaleista perustuu lasten ja aikuisten väliseen dialogiin ja kappaleet kutsuvatkin kuulijansa keskustelemaan ja pohtimaan kuulemaansa yhdessä.

Monet levyn lauluista on tehty lastenkulttuurin ammattilaisten ja varhaiskasvattajien toiveiden pohjalta ja näin ollen ne sisältävät sekä korkealaatuisen ja monipuolisen musiikin että kielellisen ilottelun lisäksi myös tarkkaan harkitun, pedagogisen ulottuvuuden. Osa kappaleista on suunniteltu opetuskäyttöön, kuten Jäätelöö, joka käy läpi ruoansulatuselimistön osat ja toimintaperiaatteet herkullinen pilke silmäkulmassa. Pörriäiset puolestaan auttaa kuulijaansa
ymmärtämään pörriäisten tärkeyden ja merkityksen niin luonnon kuin ihmisenkin kannalta. Hiiohoi! on puolestaan tilaustyö Vantaan kaupungin Itämeri-päivän konserttiin. Kappale käsittelee Itämeren tilaa meren asukkaiden näkökulmasta ja kuten tässä laulussa myös muissa levyn kappaleissa tarjotaan kuulijalle keinoja vaikuttaa ympäristöönsä ja elämäänsä ohjaten kuulijaa aktiiviseen toimijuuteen. Muita levyn teemoja ovat muun muassa tunne- ja turvataidot, ystävyys ja anteeksi pyytämisen tärkeys, levon merkitys ja kierrätys. Kaikkia kappaleita yhdistää positiivinen elämänasenne ja myötätuntoinen suhde niin itseensä kuin ympäristöönkin.

Albumin kappaleet ovat pääosin yhtyeen toisen keulahahmon Mirkka Paajasen käsialaa. Kappaleet tarjoavat virikkeitä niin mielelle kuin kielellekin samalla kun monipuoliset rytmit ja lukuisat soittimet kutsuvat kuulijaansa tanssimaan kappaleiden mukana! Mirkan lisäksi levyn muut muusikot Luis Herrero, Peter Engberg, Jussi Liimatainen, Aarne Riikonen ja Kukka Lehto tunnetaan lukuisten Suomen eturivin artistien taustalta virtuoosimaisista kyvyistään ja näin ollen levyn lopputuloksen laatutakuu on taattu!

Kappalelista ja tekijät:
1. Kuraa, kuraa, kuraa!
(san.Mirkka Paajanen ja Kati Valjus, säv. Jiri Kuronen ja Mirkka Paajanen)
2. Pörriäiset
(san.&säv. Mirkka Paajanen)
3. Spagettiwestern
(san.&säv. Mirkka Paajanen)
4. Hiiohoi!
(san.&säv. Mirkka Paajanen)
5. Jäätelöö
(san.&säv. Mirkka Paajanen)
6. Pikku-Liisan vaatteet
(san.&säv. Mirkka Paajanen)
7. Noku
(san.&säv. Mirkka Paajanen)
8. Jooga ja eigä
(san. Mirkka Paajanen, säv. Luis Herrero ja Mirkka Paajanen)
9. Arvaa mitä?
(san.&säv. Mirkka Paajanen)
10. Mitenkäs nyt suu pannaan?
(san.&säv. Mirkka Paajanen)
11. A niinku anteeks
(san.&säv. Mirkka Paajanen)
12. Sinä olet aarre
(san.&säv. Mirkka Paajanen)
Sovitukset Mirkka & Luis -yhtye

Mirkka Paajanen: laulu
Luis Herrero: laulu, basso, haitari
Peter Engberg: kielisoittimet
Kukka Lehto: viulu
Jussi LIimatainen: koskettimet, laulu, vibrafoni
Aarne Riikonen: lyömäsoittimet
Studio: Lerin paja, E studio, Goldeneye studios
Miksaus: Janne Oinas
Masterointi: Alho Audio Mastering
Kannet: Elisa Heleä
Julkaisija: Impossible Music Oy

kesto: 41:04

 

20,00
Toimituksen paino: 70 g

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Etusivu, Mirkka & Luis